amsterdammm

Vragen die mensen vaak stellen over ondernemen in Amsterdam

Amsterdam is met uitstek een van de populairste steden in Nederland en dat komt natuurlijk door veel zaken. In de eerste plaats kent de stad een rijke geschiedenis en kan het als iconisch worden gezien. Niet alleen qua ligging, maar ook qua architectuur en natuurlijk de grachten en bijzondere straten die allemaal een bijzondere geschiedenis kennen. Daarnaast is het natuurlijk de plaats waar vrijwel elke dag wat te beleven valt. 

En niet te vergeten: er is gigantisch veel werkgelegenheid, mede door de vele miljoenen toeristen die er ieder jaar naartoe trekken. Daarom is het wellicht niet alleen interessant om in Amsterdam te wonen, maar ook om daar een onderneming te beginnen. Als je een goed plan voor een onderneming hebt, dan heb je vast ook enkele vragen over ondernemen in Amsterdam. In dit artikel trachten we die vragen zo goed mogelijk voor jou te beantwoorden.

Is bedrijfsruimte vinden in Amsterdam eigenlijk wel realistisch? 

Dan is natuurlijk allereerst de vraag: kun je gemakkelijk bedrijfsruimte vinden in Amsterdam? Een terechte vraag, aangezien vrijwel iedereen wel weet hoe lastig het tegenwoordig is om een woning te vinden in onze hoofdstad. Gelukkig is kantoorruimte huren in Amsterdam zeker niet onmogelijk. Echter is dit wel afhankelijk van verschillende factoren. In de eerste plaats van de eisen die je hebt. Als je bijvoorbeeld een zeer groot pand zoekt, dan is het niet realistisch om ergens midden in het centrum van Amsterdam tegen een betaalbare prijs kantoorruimte te huren of aan te kopen. Maar heb je minder eisen en heb je niet een hele grote ruimte nodig? Dan moet het prima mogelijk zijn.

Daarnaast biedt Amsterdam ook nog verscheidene creatieve opties voor het vinden van bedrijfsruimte. Zo worden er op dit moment ook ruimtes in stadsloodsen aangeboden en er zijn recent veel nieuwe kantoorprojecten gestart. Overigens kun je ook kiezen voor een flexwerkplek, mooi kantoor aan huis en ga zo maar door. 

Wat maakt ondernemen in Amsterdam aantrekkelijk?

We schreven er in de inleiding al even over: wat maakt ondernemen in Amsterdam dan echt aantrekkelijk? Welnu, het zijn voornamelijk retailers of horeca-uitbaters die veel baat hebben bij bedrijfsruimte. In Amsterdam wonen immers gigantisch veel mensen en het is ook hip om te genieten van het culturele leven aldaar. 

Bovendien zijn er veel toeristen in Amsterdam aanwezig en die geven over het algemeen meer geld uit dan de lokale inwoners. Dat ervaar je zelf waarschijnlijk ook weleens wanneer je op vakantie gaat. Dat je met een veel kleinere beurs thuiskomt. 

Maar ook voor startups is werkruimte in Amsterdam ideaal, aangezien je daar snel connecties kan maken en netwerken. Daarom zie je ook dat veel populaire startups in Amsterdam zijn gevestigd.