rain

Wat te doen als het regent in Amsterdam

Hoewel regen je plannen in Amsterdam misschien in de war kan schoppen, betekent dat niet dat je niet uit gaan kan. De stad heeft talloze activiteiten die je droog houden en toch volop vermaak bieden. Denk aan shoppen in overdekte winkelcentra, of genieten van een gezellige middag in een café, er is altijd iets om van te genieten, ongeacht het weer. Lees verder en ontdek de beste manieren om Amsterdam te verkennen op een regenachtige dag!

1. Bezoek een museum

Amsterdam staat bekend om zijn wereldberoemde musea. Denk aan het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum, waar je uren kunt doorbrengen met het bewonderen van meesterwerken van bekende kunstenaars. Voor wie iets anders zoekt, zijn er kleinere musea zoals het Tassenmuseum of het Kattenkabinet die je op een unieke manier kunnen verrassen. Elk museum biedt een rijke culturele ervaring, perfect om een regenachtige dag te vullen.

2. Winkelen in overdekte passages

Winkelliefhebbers kunnen terecht in overdekte winkelcentra zoals de Kalvertoren of het chique warenhuis De Bijenkorf. Hier kun je luxe producten en internationale merken vinden, terwijl je droog blijft. Voor wie iets meer houdt van boetieks en lokale producten, is De Hallen een geweldige plek om te verkennen. Deze overdekte markt heeft niet alleen winkels, maar ook kunstexposities en ambachtelijke producten, waardoor het een leuke bestemming is tijdens een regenbui. Lees hier meer over tot hoe laat winkelcentra open zijn in Amsterdam.

3. Bezoek indoor foodhallen en markten

De Foodhallen in Amsterdam-West zijn een populaire bestemming voor foodies. Het is een overdekt complex vol met eetkraampjes waar allerlei culinaire gerechten worden aangeboden, van streetfood tot verfijnde gerechten. Hier kun je genieten van smakelijke maaltijden in een trendy en gezellige sfeer, ver weg van de regen. Daarnaast zijn er vaak lokale markten zoals de Ten Katemarkt, waar je binnen kunt blijven terwijl je nieuwe smaken ontdekt.

4. Schuil in een gezellig café of coffeeshop

Amsterdam heeft een enorme keuze aan knusse cafés en unieke coffeeshops. Schuil in een charmante plek zoals Café de Jaren en geniet van een warme drank terwijl je uitkijkt over de grachten. Voor een meer intieme setting kun je een bezoek brengen aan de vele kleine kroegen in de Jordaan. Deze karaktervolle locaties bieden een fijne plek om de regen buiten te vergeten, met heerlijke drankjes en een rustige ambiance.

rain

5. Bekijk een film in een historische bioscoop

Een film kijken in Amsterdam is niet zomaar een bioscoopbezoek. Pathé Tuschinski is een prachtig art-deco theater en wordt beschouwd als een van de mooiste bioscopen ter wereld. Hier kun je genieten van de nieuwste films in een sfeervolle, historische setting. Voor wie liever onafhankelijke films en documentaires bekijkt, zijn er alternatieven zoals EYE Filmmuseum of De FilmHallen, die elk hun eigen unieke filmervaring bieden.

6. Ontdek indoor attracties

Amsterdam heeft veel indoor attracties die perfect zijn voor een regenachtige dag. Het NEMO Science Museum biedt interactieve tentoonstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Hier leer je spelenderwijs over wetenschap en technologie. Voor een wat spannendere ervaring kun je terecht bij The Amsterdam Dungeon, waar je de donkere geschiedenis van de stad op een grappige en griezelige manier kunt beleven. Beide attracties zorgen voor urenlang vermaak, ongeacht het weer.

Met zoveel binnenactiviteiten in Amsterdam, is regen geen reden om je dag te laten verpesten. Van cultuur en geschiedenis tot lekker eten en films, er is altijd wel iets te doen in deze bruisende stad, zelfs als het weer niet meezit!