cruise ship

Met de Boot naar Noorwegen vanuit Amsterdam

Reizen met de boot naar Noorwegen is een unieke manier om dit prachtige land te bereiken. In plaats van het vliegtuig te nemen, kun je ontspannen over het water varen en onderweg genieten van het uitzicht op de Noordzee. Hoewel er geen directe veerbootverbinding is van Amsterdam naar Noorwegen, zijn er meerdere opties om met de boot naar Noorwegen te reizen via omliggende havens. In deze gids lees je alles over hoe je vanuit Amsterdam met de boot naar Noorwegen kunt reizen, inclusief tips en wat je onderweg kunt verwachten.

Is er een Directe Bootverbinding van Amsterdam naar Noorwegen?

Er is momenteel geen directe veerboot van Amsterdam naar Noorwegen. De meeste mensen die met de boot naar Noorwegen willen, vertrekken vanuit andere havens zoals Eemshaven in Groningen of Kiel in Duitsland. Vanaf deze havens kun je comfortabel per ferry naar Noorwegen varen, terwijl je geniet van alle faciliteiten aan boord.

De route die het dichtst bij Amsterdam ligt, vertrekt vanuit Eemshaven, vanwaar je met de Holland Norway Lines naar Kristiansand in Zuid-Noorwegen kunt varen. Dit is een van de meest populaire opties voor reizigers die per boot naar Noorwegen willen, omdat het relatief dichtbij is en de reis comfortabel en betaalbaar is.

Reizen van Amsterdam naar Eemshaven

Om vanuit Amsterdam naar Eemshaven te reizen, kun je kiezen voor de auto, trein of bus. De autorit van Amsterdam naar Eemshaven duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur, afhankelijk van het verkeer. Je kunt je auto meenemen op de veerboot, wat ideaal is als je van plan bent om door Noorwegen te reizen.

Met de trein doe je er iets langer over, ongeveer 3,5 uur, waarbij je een overstap moet maken in Groningen. Eenmaal in Eemshaven aangekomen, ligt de haven op loopafstand van het treinstation, wat het erg gemakkelijk maakt om je boot te bereiken.

De Veerboot van Eemshaven naar Kristiansand

De veerboot van Eemshaven naar Kristiansand wordt verzorgd door Holland Norway Lines en is een comfortabele en populaire manier om naar Noorwegen te reizen. De overtocht duurt ongeveer 18 uur, wat betekent dat je ‘s avonds vertrekt en de volgende dag aankomt in Kristiansand.

Tijdens de reis kun je gebruikmaken van alle faciliteiten aan boord, zoals restaurants, lounges, winkels en zelfs entertainmentopties. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hutten, afhankelijk van je budget en comfortwensen. Het is een ontspannen manier om te reizen, waarbij je onderweg kunt genieten van het uitzicht over de Noordzee.

Bij aankomst in Kristiansand bevind je je in het zuidelijke deel van Noorwegen, een perfecte uitvalsbasis om verder het land te verkennen. Vanuit Kristiansand kun je gemakkelijk naar andere populaire bestemmingen reizen, zoals Stavanger, Oslo, of de beroemde fjorden in het westen.

Tips voor Reizen met de Boot naar Noorwegen

  • Boek op tijd: Vooral in de zomermaanden kunnen de boten naar Noorwegen snel volgeboekt zijn, vooral de populaire hutten met uitzicht. Het is slim om je tickets ruim van tevoren te reserveren.
  • Neem je auto mee: Noorwegen is een geweldig land om per auto te verkennen, met zijn schilderachtige wegen en adembenemende natuur. Zorg ervoor dat je een plek boekt voor je auto op de ferry.
  • Voorbereid op zee: De overtocht kan soms wat ruig zijn, afhankelijk van het weer op zee. Als je gevoelig bent voor zeeziekte, neem dan voorzorgsmaatregelen zoals reistabletten.

Andere Bootroutes naar Noorwegen vanuit Nederland

Een andere populaire route naar Noorwegen vertrekt vanuit de Duitse haven Kiel, ongeveer 5,5 uur rijden vanaf Amsterdam. Vanuit Kiel kun je met Color Line naar Oslo varen. Deze veerboot biedt een luxe ervaring, compleet met restaurants, bars, winkels en zelfs een spa aan boord. De overtocht van Kiel naar Oslo duurt ongeveer 20 uur, waarbij je ‘s avonds vertrekt en de volgende dag in de ochtend aankomt in de Noorse hoofdstad.

Als je de reis naar Kiel met de auto maakt, is het ook mogelijk om je voertuig mee te nemen op de ferry, wat ideaal is als je van plan bent om door Noorwegen te rijden. De boottocht is comfortabel en biedt prachtig uitzicht op de kustlijn en het water.

cruise ship

Wat Kun Je Verwachten aan Boord?

Een veerboot naar Noorwegen is niet zomaar een transportmiddel, het is een mini-cruise op zichzelf. Afhankelijk van de maatschappij waarmee je reist, kun je rekenen op verschillende faciliteiten en entertainmentopties. De meeste veerboten bieden comfortabele hutten aan, variërend van standaard tot luxueuze suites, afhankelijk van je budget.

Er zijn vaak meerdere restaurants en bars aan boord, waar je kunt genieten van een maaltijd of drankje tijdens de overtocht. Ook zijn er winkels aan boord waar je belastingvrije aankopen kunt doen, en sommige boten bieden zelfs entertainment zoals live muziek of theatershows.

Voor gezinnen is het goed om te weten dat er vaak ook speelruimtes zijn voor kinderen en dat sommige veerboten een bioscoop of zwembad hebben. Het is een ontspannende manier van reizen, vooral als je met het hele gezin op avontuur gaat.

Wat Te Doen in Kristiansand en Verder in Noorwegen

Kristiansand, waar je aankomt met de veerboot vanuit Eemshaven, is een mooie, levendige stad die vooral populair is in de zomermaanden. Het heeft een charmant centrum, een prachtige haven en mooie stranden, zoals Bystranda, een stadsstrand dat geliefd is bij zowel locals als toeristen.

Vanuit Kristiansand kun je verder reizen naar andere delen van Noorwegen. Als je met de auto reist, ben je binnen een paar uur in Stavanger, bekend om zijn nabijheid tot de spectaculaire Preikestolen (de Preekstoel), een van de beroemdste kliffen van Noorwegen. Ook kun je richting Oslo rijden, de bruisende hoofdstad van het land, of naar het westen om de beroemde fjorden te ontdekken.