kinderen amsterdam

Wat te doen in Amsterdam met kinderen? 

Amsterdam is een fantastische stad om met kinderen te verkennen. Van spannende musea tot groene parken en leuke activiteiten op het water, er is genoeg te doen voor het hele gezin. In deze gids laat ik je zien wat de leukste plekken en activiteiten zijn om Amsterdam met kinderen te ontdekken. Of je nu met jonge kinderen of tieners op stap bent, Amsterdam heeft voor ieder wat wils!

Bezoek Kindvriendelijke Musea

Amsterdam heeft een aantal musea die speciaal zijn afgestemd op kinderen. Een van de populairste is het NEMO Science Museum. Dit futuristische gebouw aan het water is een paradijs voor nieuwsgierige kinderen. Hier kunnen ze alles leren over wetenschap en technologie door zelf te experimenteren met interactieve tentoonstellingen. Klim na je bezoek naar het dak van NEMO voor een prachtig uitzicht over de stad!

Ook het Rijksmuseum heeft iets voor kinderen. Hoewel het vooral bekend staat om de grote meesters zoals Rembrandt en Vermeer, biedt het museum speciale kindertours en speurtochten. De kinderen kunnen op een leuke manier kennismaken met de Nederlandse kunstgeschiedenis terwijl ze actief bezig zijn.

Ontdek Amsterdam per Boot

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is altijd een goed idee, vooral met kinderen. Vanaf het water ziet de stad er totaal anders uit, en kinderen zullen het leuk vinden om onder de bruggen door te varen en de oude grachtenpanden te bewonderen. Er zijn speciale kinderrondvaarten, waarbij een gids op een interactieve manier verhalen vertelt over de stad. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Als je liever zelf het water op gaat, kun je ook een waterfiets huren. Dit is een actieve manier om de grachten te verkennen en kinderen vinden het vaak geweldig om zelf te kunnen trappen en sturen. Vergeet niet om onderweg te stoppen voor een ijsje bij een van de vele terrasjes langs het water!

Lekker Buiten Spelen in Amsterdamse Parken

Amsterdam heeft veel parken waar je met kinderen heerlijk kunt rondrennen en spelen. Het Vondelpark is het grootste en bekendste park van de stad. Hier vind je verschillende speeltuinen, grasvelden om te picknicken en in de zomer worden er vaak theatervoorstellingen gegeven in het Openluchttheater. Ook kun je er fietsen of een skelter huren voor wat extra plezier.

Een andere groene oase in de stad is het Amsterdamse Bos. Dit enorme park ligt iets buiten het centrum en is perfect voor gezinnen. Er zijn tal van activiteiten, zoals kanoën, een geitenboerderij bezoeken, of de klimbos-avonturenroute uitproberen. Een ideale plek voor een dagje in de natuur!

kinderen amsterdam

Leuke Dierenplekken in de Stad

Als je kinderen van dieren houden, is een bezoek aan Artis Zoo een absolute aanrader. Deze dierentuin ligt in het hart van Amsterdam en heeft een indrukwekkende verzameling dieren, van giraffen en olifanten tot pinguïns en vlinders. Artis biedt ook educatieve programma’s aan waarin kinderen meer leren over de dieren en hun leefomgeving. Vergeet ook niet het planetarium en het aquarium te bezoeken!

Daarnaast is er Kinderboerderij De Pijp, een leuke plek voor jonge kinderen om dieren van dichtbij te zien en te knuffelen. Hier kunnen ze geitjes voeren, pony’s aaien en zelfs een rondje op een paard maken. De boerderij is kleinschalig en biedt een rustige, ontspannen sfeer.

Speeltuinen en Avontuurparken

Voor kinderen die dol zijn op avontuur, heeft Amsterdam geweldige speeltuinen en klimbossen. In TunFun, een indoor speeltuin onder de grond, kunnen kinderen zich uren vermaken met glijbanen, trampolines en klimrekken. Het is een perfecte plek om heen te gaan als het weer wat minder is.

Voor iets avontuurlijkers kun je naar het Fun Forest in het Amsterdamse Bos. Hier kunnen kinderen (en volwassenen!) door de bomen klimmen en van platform naar platform slingeren. Er zijn verschillende parcoursen voor verschillende leeftijden, dus iedereen kan meedoen.

Verken de Stad op een Fiets

Fietsen is dé manier om Amsterdam te verkennen, en kinderen vinden het vaak geweldig om mee te gaan op een fietsavontuur door de stad. Huur een bakfiets of tandem zodat de kleintjes veilig mee kunnen. Amsterdam is met zijn fietsvriendelijke straten en vele fietspaden de ideale plek voor een gezinsfietstocht.

Een leuke route om te fietsen is bijvoorbeeld langs de Amstel, waar je rustig kunt rijden zonder al te veel verkeer. Stop onderweg bij een van de terrasjes of speelplekken langs de rivier. Ook de route door het Vondelpark is een aanrader voor een ontspannen fietstocht met kinderen.