wellington

Welke stad ligt het verst van Amsterdam? 

Heb je je ooit afgevraagd welke stad het verst van Amsterdam ligt? Als je zo ver mogelijk van huis wilt zijn, is Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, de plek waar je moet zijn. Deze stad ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld en biedt een compleet andere sfeer dan Amsterdam. In deze gids neem ik je mee naar Wellington en ontdek je waarom het de moeite waard is om die 18.000 kilometer te reizen!

De bezienswaardigheden van Wellington

Als je in Wellington bent, mag een bezoek aan het Te Papa Museum niet ontbreken. Dit nationale museum geeft je een kijkje in de rijke geschiedenis van Nieuw-Zeeland, inclusief de Māori-cultuur en de prachtige natuur.

Ook de Wellington Cable Car is een must. Deze kabelbaan brengt je omhoog door de heuvels van de stad, met een waanzinnig uitzicht over de haven. Een ritje met de cable car is niet alleen handig, maar ook een leuke ervaring.

Voor natuurliefhebbers is Mount Victoria de place to be. Vanaf deze heuvel heb je een fantastisch uitzicht over Wellington en de omliggende natuur. De wandeling naar de top is niet te zwaar en zeker de moeite waard, vooral tijdens zonsondergang.

Ontsnap aan de Drukte in de Minder Bekende Plekken

Als je zin hebt om weg te blijven van de drukte, is Cuba Street een toffe plek om te verkennen. Deze straat zit vol met vintage winkels, boetiekjes, en gezellige eettentjes. Hier vind je altijd iets verrassends, of het nu een uniek kledingstuk of een onbekende koffietent is.

Een andere aanrader is de Weta Workshop. Dit is de studio waar de special effects voor films zoals The Lord of the Rings en Avatar zijn gemaakt. Hier kun je een kijkje achter de schermen krijgen en zien hoe de magie van de film tot leven komt.

Proef de Nieuw-Zeelandse Eetcultuur

Wellington staat bekend om zijn relaxte eetcultuur. Een van de dingen die je zeker moet proberen is een klassieke Pavlova, een meringuedessert met vers fruit en slagroom. Ook seafood is hier een must, met restaurants die vers gevangen oesters, mosselen en vis serveren.

Als je van street food houdt, mag je de Wellington Night Market niet missen. Hier vind je verschillende kraampjes met gerechten van over de hele wereld, maar vaak met een Nieuw-Zeelandse twist. Het is de ideale plek om lekker te eten terwijl je geniet van live muziek en de gezellige sfeer.

Wellington

Het Nachtleven van Wellington Ontdekken

Het nachtleven in Wellington heeft veel te bieden. Cuba Street is ook ’s avonds de place to be, met bars en cafés vol leven. Van gezellige pubs waar je kunt genieten van lokaal gebrouwen bier, tot livemuziek in kleine clubs—er is voor iedereen wel iets te doen.

Voor de echte dansliefhebbers zijn er verschillende clubs waar je tot diep in de nacht kunt dansen op live muziek of DJ-sets. De vibe is hier chill en het publiek gezellig, net als in de kleinere muziekscènes van Wellington.

Shoppen in Wellington: Van Boetieks tot Markten

Wellington heeft geweldige plekken voor shoppers. Lambton Quay is de hoofdstraat voor de grote winkels en bekende merken, maar als je iets echt unieks wilt, moet je naar de markten van de stad.

De Harbourside Market, elke zondag, is een van de oudste en bekendste markten van Wellington. Hier kun je van alles vinden, van vers fruit en groenten tot handgemaakte kunst en lokale producten. Het is een gezellige plek waar je ook makkelijk met locals aan de praat raakt.